Пернишки живот: Две обърнати кошчета за боклук и една счупена детска люлка

Снимка: Биляна Иванова, Фейсбук

Вандали вилняха отново в Перник и обърнаха кофи са боклук, а възмутени перничани веднага реагираха в социалните мрежи.

„ВАНДАЛЩИНА 3’40ч. Тази нощ, явно дрогиран мъж натръшка контейнерите. Осветявайки го, той си плю на петите. Ето резултата“, пише Емил Крумов в групата „Видяно в Перник“

Снимка: Емил Крумов, Фейсбук

„Закривайте тази държава! Явно няма да се оправим никога! И не са ни виновни политиците! 
На кой му попречи люлката при блоковете над пазара, и кошчетата, че да унищожава всичко! Тази люлка беше направена с подръчни материали и с много любов, за да има дечицата къде да играят! 
Всички млади хора, които искат да живият нормално да заминават в чужбина, тук няма никакъв контрол и закони, и всеки си прави каквото иска! 
А тези, които са вилняли през нощта – все някога ще си намерите майстора!!!“, пише огорчена Биляна Иванова в групата „Снимай Перник“

Снимка: Биляна Иванова, Фейсбук

Перничани коментират, че дрогата и нищетата в държавата съсипват децата, но като основен виновник за тяхното поведение са родителите им и липсата на възпитание.

Аз съм в Чехия и тук пуберите са същите след дискотека в петък нощта в събота рано повечето кофи за отпадъци са обърнати нищо ново под небето, и тук дрогата е много разпространена по училищата. Аз сам съм виждал игли от боцкане и то не малко“, пише Сергей Георгиев.

„Отидете в хипермаркет за играчки и наблюдавайте хората….. …така човек ,се държи навсякъде мисли си, че всичко е играчка и той не плаща цена за да си играе с нея….“, коментира Искра Йосифова.

Това е нашият живот, перничани: Две обърнати кошчета за боклук и една счупена детска люлка. 

И една човешка реакция, която иска да се противопостави на всичко това: детето ми плаче, като видя какво е станало с люлката“…, написа Надежда.

Коментари

коментара