Как младежите на Перник ще празнуват на 12-ти август

Снимка: Интернет

Много емоции и полезни занимания предстоят за младежите на Перник в центъра на града на 12-ти август. Поводът е Международния ден на младежта и 10 години от създаването на Консултативния съвет за младежка политика. Институциите  в Перник ще се обединят в името на бъдещото поколение перничани. 

На централния площад експертни от Регионалната здравна инспекция ще измерват въглеродния окис в издишания въздух от младите пушачи, ще им обясняват за последиците от тютюнопушенето и от употребата на алкохол.

Младежите ще имат възможност да разберат и какви са възможностите за обучение и работа в Европа. Просстът „Готови за работа“е на ОП „Развитие на човешкиет ресурси“.

Националната мрежа от градСофия ще представи играта „Не ме съди, човече“ , която е свързана с темата за щадящото детско правосъдие. Националния център за безопасен интернет, съвместно с представители на Асоциация „Родители“ от град София ще педстави национална кампания „Да бъдеш баща“ и ще организира дискусии.

Аварийният екип на Младежкия червен кръст ще направи демонстрацияя по първа долекарска помощ, а доброволци ще организират арт ателие за екотениска и кампанията „Живей здравословно“, която ще запознава младежите с възможностите на програматаа „Еразъм“.

Празникът ще завърши с концерт на лятната сцена в парка, в който участие ще вземат изпълнители от Перник.

Празникът в Перник по повод Международния ден на младежта ще завърши с концерт в парка.

Коментари

коментара