Сеч на дръвчета в Радомир! Садят туи, монтират пейки

Сеч на дръвчета се извършва в град Радомир. От Общината са запретнали ръкави и отсичат всички потенциално опасни и кухи дръвчета из улиците на града. По думите на кмета Пламен Алексиев дравчетата нанасят щети на покривите на сградите и повдигат плочки по улиците.

В района около стадиона в Радомир са отсечени 10 кухи тополи. Премахнати са дръвчета по тротоарите на града. Имало и недоволни граждани от решението на общината, но от кметството се оправдават, че сечта се праави с цел безопасност на радомирци и децата им.

Освен това кметът Алексиев има намерение да се допита до радомирци за подмяна на около 40 брези и кестени по алеята, свързваща площад „Свобода“ с музей „Войнишко въстание“. Мястото е емблематично за града, а алеята е любимо място за разходка на радомирци

Кметът предлага още по алеята да се постави поливна система, нови бордюри и да се сложат пейки. Всичко това ще бъде финансирано от бюджета на общината и ще струва около 30 000лв.

Междувременно в Радомир стартира и изграждането на градинки и оформяне на зелените площи в градски парк. Различни видове цветя и храсти ще допринесат за създаването на приятна обстановка на всички посетители на парка, съобщават оот Общината. Над 40 броя туи и 70 броя растения, оформящи жив плет са засадени в централната част на парковото пространство. Засаждането се извършва от екипа на ОП „Социално предприятие за озеленяване и благоустройство в община Радомир“ с управител Благовест Кацарски.

Освен това в различни части на града ще бъдат монтирани и над 100 пейки. Първите пейки, които ще допринасят за по-добрата градска среда са вече монтирани в кварталите „Арката“ и „НОЕ“. От общинска администрация Радомир информират, че предстои поетапно монтиране и в останалите квартали на града. Също така ще бъдат поставени пейки и на жителите, взели участие в пролетния конкурс на общината за най-поддържано междублоково пространство. В тази връзка е и апелът на Община Радомир към хората да пазят общинското имущество, за да има градът ни красив и приветлив вид

Коментари

коментара