Кметът на Перник с нова информация за подлеза, който винаги се наводнява при дъждове в Перник

„Отводняването на пътния възел при входа и жп. надлеза на квартал Изток е изключително трудно в резултат на обилните дъждове през тази година“, съобщи кмета на Перник Вяра Церовска на заседание на Общинския съвет на Перник, научи zaPernik.com.

„Дъждовната канализация в Перник не е оразмерена, за да поема падналите водни количества. Проблем е заустването на дъждовния канал на река Струма, която когато повиши нивото си, заприщва и затруднява отвеждането на водите от подлеза“, каза кмета на Перник.

„Независимо от тези обстоятелства, Община Перник възложи и и се монтираха нови дъждоприемни решетки, с по-голяма проводимост“, обяви Вяра Церовска.

Тя увери, че всички дъждоприемни съоръжения в Перник редовно се почистват.

„Аз ще ви представя снимки, които лично съм направил, където не личи дали е река Струма или някоя сериозна гора“, опонира й общинския съветник от БСП Валентин Петков, който поиска да се направят огледи на коритото на реката в Перник.

Огледите на територията на Община Перник ще стават през месец септември, заедно с Басейнова дирекция – Благоевград, каза кмета на Перник.

Коментари

коментара