След посещение на зам.министър в Перник, Белодробната болница се уреди с нов покрив и чака ремонт на котелното помещение

Окаяното състояние на котелното помещение в Белодробната болница може да бъде ремонтирано скоро

Белодробната болница в Перник ще продължи да функционира, увери зам.- министърът на здравеопазването Жени Начева, която днес посети лечебното заведение по покана на народните представители от областта, научи ZaPernik.com.

Белодробната болница в Перник е поддържана с грижата на добър стопанин. Няма голям размер просрочени задължения, т .е. има потенциал за развитие и моята задача тук е да обсъдим с ръководството възможности за поддържане и запазване на нивото, което има в момента и за развитие на потенциала“, заяви зам. министърът на здравеопазването Жени Начева, която е на посещение в СБАЛББ-Перник по покана на народните представители от област Перник.

Тя сподели, че предстоят да бъдат направени анализи на състоянието на лечебното заведение и възможностите за неговото развитие.

Според предварителните обещания, ще се отпуснат пари до месеци за ремонт на покрива, а до края на годината ще се опитат да се намерят пари за ремонт на котелното помещение на болницата, която е единствената си по рода не само в пернишко, но в цяла Югозападна България.

 

Коментари

коментара