Парад на пияните шофьори се проведе в Перник! Първото място делят нафиркан рожденик с „Опел“ и кютук пиян младеж откраднал „Фиат“

Осем бързи производства са започнати през почивните дни. Истински неформален парад на пияните шофьори се проведе в Пернишко.

Столичанин е задържан за притежаване на марихуана и амфетамин. На 15 юни, около 22, 40 ч., на пътя кв. „Върба“ – с. Кошарте бил проверен 17-годишен младеж от гр. София. От него полицаите иззели две пликчета със суха зелена листна маса и едно с бяло прахообразно вещество. Полевият тест показал, че това са марихуана и амфетамин. Задържан е за 24 часа по Закона за МВР и работата по случая продължава.

С 2, 38 промила алкохол в кръвта е управлявал автомобил марка „Мерцедес“ 27-годишният К.П. от гр. Радомир. Момчето било проверено на 17 юни, около 10 минути след полунощ, на кръстовището за с. Стефаново посока Радомир. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Друг радомирец е задържан за шофиране на автомобил под въздействието на наркотични вещества. Това е станало на 16 юни, на кръстовището на улиците „Голобръдска“ и „Училищна“, когато бил проверен Фолксваген „Пасат“ с водач А.М./22 г./ Тестът му за наркотици показал, че е употребил марихуана. Задържан е за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

Пиян столичанин е бил участник в пътнотранспортно произшествие без ранени и пострадали. Инцидентът е станал на 17 юни, на пътя между селата Егълница и Лобош. Ударили се Сеат „Алхамбра“ и Рено „Еспейс“. При изпробване на двамата водачи за алкохол с техническо средство бил отчетен положителен резултат – 2, 20 промила в издишания въздуха на шофьора на реното – 62-годишният К.Т. от гр. София. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч.

С 2, 87 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобил марка Опел „Корса“ 30-годишният Н.Р. Мъжът бил проверен на 15 юни през нощта, когато се прибирал от празнуване на рождения си ден. Отказал кръвна проба за химичен анализ. Бил задържан за 24 ч. и действията по разследването продължават.

58-годииен пиян перничанин е самокатастрофирал на 16 юни, на ул. „Ю. Гагарин“, в района на кв. „Мошино“. А.А./58 г/ управлявал Фолксваген „Поло“ с 2, 57 промила алкохол в кръвта. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан  за 24 ч. Работата по документиране на случая продължава.

1, 41 промила алкохол в кръвта са отчетени при изпробването на 26-годишният Я.И. от гр. Перник. Младежът шофирал Фолксваген „Голф“ и бил проверен на 16 юни, на ул. „Ю. Гагарин“ . Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч.

Пиян радомирец е задържан за кражба на моторно превозно средство и самокатастрофиране в последствие. Инцидентът е станал на 17 юни, около 01, 00 ч. 24-годишният А.Д., под влияние на алкохол откраднал и подкарал Фиат „Улисе“. На кръстовището на улиците „Явор“ и „Сан Стефано“ мъжът самокатастрофирал. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 2, 38 промила. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка и работата по случая продължава.

Коментари

коментара