Страхотна изненада! Младите футболни надежди на „Метал“- Перник станаха първи в Турция

Как една малка детско юношеска школа „Метал“ от Перник направи фурор в Турция, като се изправи срещу грандове и спечели първото място? Това разказа треньора Кирил Джоров след завръщането на отбора в България.

В седем срещи малчуганите от Перник са мерили сили с отбори като Бешикташ, Галатасарай, Ризеспор, Истанбул, като и отбор Леон от Азърбейджан, както и много други. В крайна сметка момчетата набор 2007 се завърнаха като победители.

„Изиграхме много добри срещи и децата се представиха на много добро ниво. Децата се постараха и дадоха всичко от себе си, за което лично им благодаря“, доволен е Джоров, който не е очаквал толкова добро представяне имайки предвид сериозната конкуренция.

Все пак тренерът на малчуганите е критичен и е видял, че има изоставане в тактическо отоношение, движението по терена. Той сподели пред Телевизия Кракра, че ще отиде за една седмица по покана в школата на Галатасарай, за да проследи как протича тренировъчния процес там .

„Много ми харесаха някои неща, които видях там, а хората бяха много доросърдечни спрямо нас“, сподели още впечатленията си от Турция Джоров.

Чисто оргатизационно турнирът по футбол в Турция също е бил на ниво, имало е 5 лекаря и две линейки, организацията е била перфектна.

Според Джоров престоят в Турция е повлиял много позитивно и зареждащо за децата.

Снимки:Фейсбук

Коментари

коментара