Изкривиха пътните знаци на външната магистрала в Перник, всички 60-тки са надраскани на 80-тки – СНИМКИ

Вандали надраскаха и махнаха пътни знаци на външната магистрала в Перник. Част от знаците са изчезнали, други са обърнати настрани, а трети са надраскани с шпрей – вместо ограничение 60 са преправени на 80, видя ZaPernik.com. 

„Поправката“ вероятно е направена от шофьор, на който му е писнало да спазва ограничение 60 в участъците, където това е упоменато. Със скорост над 60 километра в час е забранено да се кара в участъка на моста и в района на крайпътните бензиностанции.

Някои от перничани, които ежедневно минават по околовръсния път на Перник са доволни от своеволието и искат да си карат с 80 без да се налага да намаляват скоростта и без да ги спират катаджиите за глоба, когато не са изрядни.

Те обаче навярно забравят, че законът си е закон и щом знакът е такъв, значи има защо. Не са малко случаите, когато точно по тази магистрала често пресичат хора по шосето, бездомни кучета, а има и няколко смъртни случая през годините – един от тях е от миналата година. Хора, които живеят в района на така наречената „външна магистрала“ също се движат по шосето.

Вижте как изглежда в момента външната магистрала на Перник на снимките, които ZaPernik.com направи: 

 

Коментари

коментара