С ново стрелбище и резвитие на туризма ловната организация в Брезник чества 120 години

Ловната организация на Брезник празнува 120-годишен юбилей с поредица от събития и откриване на ново стрелбище

На 16 юни 2018 г. Ловен събор ще събере членове на ловната организация и симпатизанти на лова и риболова в община Брезник. Събитието е по повод 120-ата годишнина от основаването на първата ловна организация, чийто правоприемник е днешното ловно-рибарско сдружение „Сокол“ – гр. Брезник.

Общата среща / събор / на ловците ще се проведе на новото стрелбище, което сдружението изгради  с безвъзмездната финансова и експертна помощ на „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД и със свои средства. Компанията е представена в Брезник със своето дъщерно дружество „Трейс Рисорсиз“ ЕООД, реализиращо инвестиционен проект за добив на метални полезни изкопаеми в района .

Новата придобивка на града е изградена в близост до село Гоз. Стрелбището беше завършено наскоро и вече посреща посетители, като първите официални стрелби се проведоха на състезание през изминалия уикенд. Ловната организация планира това съоръжение да е първа стъпка в разширяването на ловния туризъм в района.

Като част от програмата за отбелязване на юбилея, на язовир „Слаковци“ се проведе и риболовно състезание за деца, а в читалището на град Брезник подредихме юбилейна изложба със снимки, документи и трофеи от ловния живот в общината.

     Корените на днешното ловно сдружение  „ЛРД-СОКОЛ”гр.Брезник водят началото си от 1898 г., когато през месец юли двадесетина ентусиазирани брезничани създават Ловно-стрелческа организация “Сокол”. Сега дружество наброява над 800 членове и сред тях преобладават ловците, които са разделени в общо 11 дружинки.  Развива се дейност по разселване, подхранване и опазване на дивеча, а най-желаният обект на лов за всеки ловец-дивата свиня, вече е обект на целогодишно обгрижване- подхранване, дивечови ниви, сол, калища и т.н.

Коментари

коментара