„Топлофикация“ се тресе! Новите договори под въпрос! Ковачки с изненадваща проверка в Перник, след която става страшно!

Пернишката „Топлофикация“ продължава да е пример за най-неадекватното дружество, може би в света.

Все още перничани нямат договори за топлинна доставка. Те изтекоха през месец май, а информация за новите от „Топлофикация“ вече втори месец лъжат, че перничани ще получат.

Новата лъжа е, че информация ще има през месец юли. Със същата цена си минаха и месец май, в момента тече и месец юни.

Станалият известен със скандалното си поведение шеф на „Топлофикация“, на който все още се чудим как да му вярваме за каквото и да е, разправя, че докато не дойдат новите договори, перничани ще плащат топлата си вода на кубик. В същото време  перничани показаха пред „За Перник“ новата си сметка за топла вода, в която няма никакви отчетени кубици, а сумата е завишена тройно.

Слухове в „Топлофикация“ казват, че причината да няма нови договори е босът на ТЕЦ-а Христо Ковачки, който бил супер ядосан на пернишкото ръководство. Според източници от ТЕЦ-а, Ковачки отказвал да се пуснат отново договорите „Лоялен клиент“, защото били незаконни, и да не си имал ядове. Докато ТЕЦ-а си работеше кротко, номера минаваше, но след протестите на хората през зимата, нещата се разшумяха доста.

Слухове разправят, че преди няколко седмици, една неделя, Христо Ковачки тръгнал от София до Бобов дол и решил изненадващо да се отбие до пернишкия ТЕЦ. Влязал, и освен няколко пияници не намерил нищо да се прави от това, което го лъжат, че се действа в Перник.

На следващия ден в централата му в София е имало яко набиване на канчето. Тогава била повдигната темата за договорите „лоялен клиент“, но Ковачки я отложил.

Не се изключва вариантът договорите да паднат, въпреки, че директорът на дружеството обяснява друго. „Нови договори ще има и те няма да са по-различни от досегашните“ обещават от „Топлофикация“ във ведомствения си сайт, но…

Едно е сигурно засега – договори няма. Няма да има поне още месец. Дотогава – никой не знае какво става и колко ще плаща.

Коментари

коментара