Соня Колтуклиева попиля Слави Трифонов: Защо си въобразява, че неговите срещи с Орлин Алексиев в пернишкото Delta Hill са някаква тайна?

Един от сценаристите на Слави ругае медиите, че обилно отразили сватбата на Хари и Мегън, но не казали нито дума за благотворителния концерт на ТВ шоумен #1 в лондонската О2Arena.

Браво на музикантите, че ще дарят печалбата от концерта на децата със специални нужди и техните родители, които протестират под мотото “Системата ни убива”. Искрени поздравления!

Но…за воплите на сценариста да кажа. Слави писна на всички със своите менте-политически напъни. На всички мислещи и активни хора. Ахахаааа да оглави народното недоволство срещу модела #кой и …ядец. И аз бях сред хилядите на “Орлов мост” лани, преди изборите, с очакването чалгата да избие в революция.

Колко наивно от моя страна! Но така е – когато няма истинска опозиция и “Ку-ку бенд” ни се привижда като опозиция. 

Слави е съвременното лъжливо овчарче. Създава очакването, че ще подскочи срещу Системата, сетне уютно се сгушва в скута на Системата. 

Защо си мисли, че неговото политическо рекетьорство остава дълбоко скрито под патоса на “гняв свещен”?! Защо си въобразява, че неговите срещи с Орлин Алексиев в Delta Hill са някаква тайна?!

Всъщност, готин бизнес е това. Биеш тъпана от телевизора или от столчето пред парламента, нЕкви синдикални лидери скришом нашепват как ще превърнат регионалните структури в партийни ядки, адски коректни социолози красиво обясняват абсолютното мнозинство на бъдещата партия…сетне някой щедро черпи, Юнакът си прибира златната ябълка и отново се завръща в безопасната зона на мръсните вицове и чалгата. И така…до следващия път.

…Едно е да пееш екзалтирано на километри от Родината “Назад, назад, моме Калино”, съвсем друго е да тръгнеш напред редом до гологлавия оборотен бунтар, който осребрява всеки глас от пеещите патриотични песни край него. Патриотарството си има цена и Слави най-добре знае колко висока може да бъде тя.

Сладко е да бъдеш политически брокер, горчиво е да бъдеш политически лидер. Нали, Слави?!

Соня Колтуклиева, Фейсбук

Коментари

коментара