Пернишкият депутат Станката подпука управляващите за избягалите затворници: Престъпността се подиграва с вас!

След случая в Ботевград, остава усещането, че престъпността се подиграва с вас. Станахме свидетели нa поредицата от инциденти. В малко населено място нашите служби не могат да открият рецидивист. Това каза депутатът от БСП Станислав Владимиров – Станката по адрес на правителството на ГЕРБ в предаването „Още от деня“ по БНТ с Емил Кошлуков.

Той даде за пример случая с горския човек, който си е ползвал интернет и е имал неплатени сметки за телефон.

„Трябва да се потърси отговорност на всички“, категоричен бе представителят на опозицията.

„Факт е, че на 13 януари беше внесен първия вот на недоверие на правителството, който съвпадна с началото на европредседателството, логично е така и да го приключим. Престъпления винаги е имало и по времето на тяхното управление. Бягства от затвора също е имало. Очевидно МВР има някакви пропуски, но те са отчетени. Това коментира Диана Саватева от ГЕРБ в рамките на дебат по повод заявения вот за недоверие към правителството по темата „Сигурност“.

„Не може за всяко криминално престъпление да се размята оставка и да се търси отговорност на най-високо ниво“, подчерта тя.

„В МВР има оперативно ръководство и когато става въпрос за оперативно престъпление, трябва да се търси отговорност от хората, които работят на място“, поясни представителката на ГЕРБ.

„Професията „Полицай“ е изключително неатрактивна. Това го показва и огромният недокомплект в редиците на МВР“, каза Владимиров.

Според пернишкия депутат в момента се назначават хора, които са неподготвени. По думите му масово в регионалните дирекции се назначават ръководители от други дирекции. „Не се дава шанс на служителите да извървят професионалния си път“, отбеляза депутатът от БСП.

Коментари

коментара