Езиковата гимназия на Перник въвежда нов иновативен предмет

Езиковата гимназия „Симеон Радев“ в Перник въвежда нов предмет за учениците си. Той е свободно избираем и е в сферата на иновациите. 

 

От догодина гимназистите от 8-ми клас на Езиковата ще имат възможност да се запишат на „Уебпрограмиране“ и да изучават Java скриптове и конзолно програмиране, в 9-ти клас ще се учи html, css  и отново java скрипт, а в 10-ти клас изцяло работата ще бъде по проекти. За обучението ще бъде използвана нова съвременна електронна среда за обучение и ще бъдат включени много интерактивни игри. Анимационни герои ще помагат на учениците да научат сложни на пръв поглед понятия, като алгоритми, променливи функции, условни конструкции.

В системата е заложен изкуствен интелект, който ще помага на учениците във всеки един момент да получат индивидуална помощ в процеса на решаване на различни по степен на трудност задачи.

Основен мотив за въвеждане на този предмет в училището е, че учениците изучават по два чужди езика и в комбинация с информационни технологии това ще отвори за в бъдеще много врати пред тях, смята преподавателката по информационни технологии Мариана Петкова.

Новата иновативна среда вече е тествана с пробни акаунти. При постигане на успехи учениците ще получават електронни значки и сертификати.

Училището работи и с google classroom като всички материали са качени там, за да бъдат достъпни за учениците по всяко време. Родителите също ще могат да следят постиженията на своите деца. Учениците пък ще могат да споделят своите постижения в социалните мрежи, което ще ги стимулира да стават все по-добри, казва Мариана Петкова пред телевизия „Кракра“.

Общо четири средни училища в Перник придобиват статут на иновативни през следващата учебно година 2018-2019.

Коментари

коментара