Само в zaPernik.com: Как асфалтираха улица след ремонт за 500 000 лева? – СНИМКИ

Асфалтиране на улица втрещи перничани, видя ZaPernik.com. Вниманието ни към улица „Бачо Киро“ в Перник насочи перничанинът Александър Георгиев. Той качи клипче с кадри от ремонта на въпросната улица.

„Преди около седмица имаше ремонт на улицата. Беше изкопана цялата улица. Целият асфалт беше премахнат. Сега искам да ви покажа как се асфалтира улица в 21-век. Те казват, че се я асфалтирали. Ремонтът е приключил. Това е асфалтът. Искам всички да го видят“, каза Александър Георгиев.

От снимките на „За Перник“ се вижда, че улицата е асфалтирана некачествено с тънък слой асфалт, но не цялата, а само част от нея.

От пресцентъра на Община Перник казаха пред zaPernik.com по въпроса, че улицата е разкопана във връзка с поставянето на канализация по проект ПУДОС, като евросредства са били отпуснати за възстановяване на пътната настилка само там, където е било разкопано.

Подобен бил случая и с улиците „Чинари“ и „Липа“. Иначе пътят е стар на около 70 години и това е реалното му състояние. В случай че общината намери средства ще бъде оправен“, казаха от Община Перник.

Според справка в сайта на Общината изграждането на 900 метра битова канализация в района на жилищните сгради под Енергото в Перник е обхванала улиците –  „Делниче“,“Чинар“, „Липа“, „Бор“ и  „Незабравка“. Инвестицията е в размер на 500 000 лв., а финансирането се осъществява от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), по изготвен проект от Община Перник. Качеството на ремонта е следял зам.кмета Владислав Караилиев.

 

Коментари

коментара