Инвалиди от Квартала се оплакаха пред депутати от неправилно паркиране на коли

Граждани в неравностойно положение се оплакаха на депутатите от затруднения в придвижването, породени от нерегламентирано паркиране на пътни превозни средства. Това стана на редовна среща на народните представители от ГЕРБ Александър Александров и Красимир Велчев с перничани в кв. Изток. На срещата присъства и кметът на кметството Емил Костадинов.

Депутатите обясниха, че общинският инспекторат вече започна налага санкции за неправилно паркиране, като само за последния месец са съставени над 80 фиша.

Една от главните срещи в темата бе относно промените в колективния трудов договор в системата на училищното и предучилищното образование, която Александров и Велчев обсъдиха с директора на едно от детските учебни заведения в община Перник по време на приемния ден.

От своя страна представителите на законодателния орган в България споделиха, че новите параметри на договора имат за цел да разпишат по-благоприятни условия за заетите в системата на училищното и предучилищното образование. Така стартовата заплата за учители и други педагогически специалисти, която в момента е 760 лева, ще стане 920 лева. Възнаграждението за старши учителите и старши възпитателите ще бъде повишено на 955 лева, а за главен учител – 1005 лева. Трудовите възнаграждения на непедагогическите специалности също ще бъдат увеличавани, с оглед на синдикалното членство и придобитата квалификация, за длъжностите. Така „помощник-възпитател“ трябва да получава не по-малко от 105% от минималната работна заплата.

Коментари

коментара