Нели Живкова от Икономиката грабна сърцата на учениците и приза „Вдъхновяващ учител” на 2018 година

Наградиха най-вдъхновяващите учители на Перник за 2018 година. Церемонията се организира за шеста поредна от Консултативния съвет за младежка политика към Кмета на община Перник. 
330 бяха електронните писма, получени в специално създадената интернет платформа, на която учениците от основните и средните училища на територията на Община Перник имаха възможността да гласуват в продължение на месец.
На първо място учениците посочиха Нели Живкова – преподавател по математика в Професионална гимназия по икономика. На второ се класира Силвия Симеонова – преподавател по български език и литература в ОУ „Св. Иван Рилски”, а третото място бе отредено за Веселина Здравкова, преподавател по математика и информационни технологии в X ОУ „Алеко Константинов”.
ОУ „Св. Иван Рилски” за поредна година се отличи като училището с най-много номинирани преподаватели – общо 36. Веднага след него се наредиха X ОУ „А. Константинов” и XI ОУ „Елин Пелин”.
Конкурсът запазва своята тенденция с всяка изминала година да чупи рекордите не само от към брой получени електронни писма, но и като брой номинирани преподаватели. Тази година те бяха общо 164 от 19 училища.
Призовете бяха връчени от кмета Вяра Церовска и нейния заместник Севделина Ковачева.
„Скъпи младежи, наистина правите така, че нашият град да бъде различен,  специален и  под вашето владение. Всички инициативи, които правите, ни карат да бъдем съпричастни към вас и вашите идеи. Сега всички ще се приобщим към една много специална награда „Вдъхновяващ учител“. Благодаря ви за всичко, което правите, поздравявам ви за успеха и радостта, която ни давате“, с тези думи се обърна кметът Вяра Церовска към организаторите от Консултативния съвет за младежка политика.
Организаторите не изневериха на стила си и тази година отново подариха таблет на един от всички гласували ученици, изтеглен на лотариен принцип. Късметлията е Кристиян Емилианов Кирилов от ОУ „Св. Иван Рилски“.
Нели Живкова от Икономиката грабна сърцата на учениците и приза „Вдъхновяващ учител” на 2018 година
Артистичната програма, подготвена специално за всички присъстващи, включваше изпълнения на хип-хоп група “Switch”, на Емма Динева (пиано) и на Георги Динев (вокал) – многократни лауреати от множество национални и международни конкурси за музика и популярна песен, включително и от конкурса „Талантите на Перник”.

Коментари

коментара