Мама Катрин роди второто си дете в пернишката болница, разказа какво правят сестрите за бебетата и в какво спят новородените

Мама Катрин  – една от майките, които поддеха кампания за дарения за пернишката болница, роди второто си дете там. От родилното отделение Катрин Богданова се обърна към всички перничани съпричастни с каузата им: 

 

Благодарим ви от сърце! Тази кампания се оказа без краен срок за вашата доброта и признателност към пернишките лекари и целият персонал в отделенията по Неонатология, както и Родилно. На снимките съм по пижама, защото благодарение на грижите на екипите от отделенията вече съм майка за втори път. Обръщам се към всички бъдещи мами- доверете им се! Нека раждаме повече дечица в Перник. Благодаря и на теб, Вени, че в последните месеци на моята бременност беше по-активната, че поемаше повечето ангажименти за това да не спираме да им помагаме.

Кампанията на Катрин и Вени продължава с пълна сила. Ето какво още разказва Катрин за положението в родилното отделение на пернишкото болница и с какв се е наложило да се сблъска там докато е очаквала второто си детенце да се роди:

Остават ни малко бройки бойлери, които да продадем, за да купим изключително належащия им ЕКГ апарат. Мамчетата знаят на какви прегледи се минава преди раждане. Едно от тях е ЕКГ изследване, най-обикновена кардиограма, която на мен се опитаха да направят около 10 пъти неуспешно. Е, накрая тръгна, но не бях спешен случай и не искам да си помислям, ако има такъв. Благодарим на всички, които не спират да помагат. Постът стана дълъг, но го пиша на един дъх. Докато бях в отделението забелязах колко елементарни неща им липсват. Например сестрите нямат най-обикновен офис стол за писане на цялата им бумащина. Жалко, че не можах да снимам стария дървен стол с няколко одеала отгоре. За да изглеждат новородените пернишки бебчта по този начин Вени ви припомни кой има заслуга за това. Но! Знаете ли, че всички тези дрешки санитарките трябва да перат на ръка…? Да, защото не искат да ги пускат в общата пералня на цялата болница, а и не е редно! Повечето от мамите, предполагам, дори и у дома перат бебешките си дрешки отделно от своите и тези на семейството. С една дума има толкова е малко, а толкова ще им е полезно. Благодаря за търпението на всички, които прочетоха тези думи и продължаваме да вярваме, че това не е просто кампания, а кауза, в която много повярваха и продължават да го правят. Сигурни сме, че ще се справим и с тези нужди, пише Катрин в страницата на кампанията.

Двете майки Вени и Катрин са се свързали и с организацията Angel baby които откликнали веднага и дарили 20 чувалчета за пернишката неонантология. Вече бебетата не са преповити а са облечени, с бодита дарени от магазин Малчугани, костюмчета дарени от магазин Бебчо и чувалчета от Angel baby.

 

Коментари

коментара