Разкриха къде се е крил и как е живял Пелов, горещи подробности за начина на убийство

Преди минути завърши брифинга, на който бяха изнесени нови данни за убийството на избягалия затворник Владимир Пелов. От изявлението стана ясно, че към настоящия момент след извършен оглед е образувано досъдебно производство за убийството на Владимир Пелов и опита за убийство на Марио Панчев.

Разпитани са 7 свидетеля и е назначена експертиза. При огледа са намерени 3 пистолета – 1 на тревната площ, един на тревната площ и един в чантичка на кръста на Пелов. На изпроводяк обаче главният секретар на МВР Младен Маринов и директорът на Главна дирекция „Национална полиция” Христо Терзийски дадоха още подробности.

Те разкриха къде евентуално се е подвизавал Пелов през последните месеци, след като избяга показно от Централния Софийски затвор. „Той бе с променена външност. Беше си пуснал брада, носеше шапка и суитчер. Интересно бе, че имаше обувки за преход. Това показва, че той категорично не е живеел някъде в града“, поясни Маринов.

Пелов беше изключително опасен престъпник, който знае как да се укрива и как да се придвижва“, каза още главсекът на МВР.

Пелов намира Марио, с който е искал да си разчисти сметките. Той го е търсил. Избрал е удобно място в центъра, което е и достатъчно укрито. Издебнал е жертвата и е действал. Но явно и Марио в бил готов“, поясни пък терзийски.

Междувременно се разбра и че Пелов е бил в такова състояние, че брат му дори не е успял да разпознае трупа му.

Коментари

коментара