Скандал пред Ботев! Общинарят Вл. Караилиев шокира с брутално поведение – ФОТО!

Видният общинар – зам.кметът на Перник Владислав Караилиев е шокирал днес хора, отишли да поднесат цветя на паметника на Христо Ботев в гр. Перник, научи zaPernik.com.

Лекият автомобил „БМВ“ на зам.кмета бе паркиран по най-бруталния начин преди светофара при бензиностанция „ОМВ“ в Перник, и то в насрещната лента.

Както се вижда от снимката, изпратена ни, господин зам.кмета го няма вътре във возилото. Според колеги, същия закъснял за церемонията по полагане на венци и за по-лесно си паркирал лимузината по този скандален начин.

Само на 20-тина метра от там има паркинг за автомобили, намиращ се точно зад бензиностанция“ ОМВ“. Шофьори се затрудняваха да преминат през светофара, налагаше им се да влизат в насрещното,за да успеят.

Ако това бе постъпка на редови гражданин, полицията щеше да се задейства, сега ще има ли реакция?

След като спрял в насрещното, Владислав Караилиев хукнал към официалната ложа, наредил се до кмета на Перник и поднесъл венец на Христо Ботев.

Денят на Ботев и на загиналите за свободата на България беше официално почетен в Перник пред бюст-паметника на великия поет и революционер. Слово в памет на героите произнесе директорът на Професионалната гимназия по енергийна и минна промишленост, носеща името на революционера. Признателни поколения отрупаха с цветя паметника на Ботев, край който на стража застанаха облечени в опълченски униформи представители на местното дружество „Традиция“. Почетният караул допълниха и ученици от Гимназията по минно дело, които днес имат патронен празник.

Венци и цветя поднесоха кметът на Община Перник Вяра Церовска и заместникът й Владислав Караилиев,  народни представители, областният управител, председателят на ОбС, кметът на кв. „Изток” Емил Костадинов, представители на политически партии и граждани.

 Точно в 12 часа, под звука на сирените, всички присъстващи запазиха минути мълчание и застанаха на колене пред подвига на Христо Ботев.

Христо Ботев се нарежда сред най-изтъкнатите водачи на човечеството, неговият стремеж към прогрес, новаторските му и революционни идеи го издигат до висотата на европейските възрожденци. И днес, Ботевите идеи и послания ни призовават да се борим за изконните ценности на човечеството – свобода, справедливост, независимост. С красотата на своя съдържателен живот, с величието на героичната си смърт, със силата на революционните си идеи, с обаянието на преходната си поезия и публицистика, Христо Ботев е в сърцата на всеки българин.

Областният управител на Перник Ирена Соколова и държавната администрация също сведоха глави в памет на Ботев и падналите за свободата на България.

Пред паметника на великия революционер и поет слово за живота и делото на великия публицист, произнесе г-жа Соня Милкова – директор на училището.

Коментари

коментара