Васил Божков яхна „Майбах” за 1,5 милиона лева, подходящ за стреляне с гранати

Най-богатия българин Васил Божков се радва на нова придобивка, с която събира любопитни и завистливи погледи из улиците на София, научи HotArena.

Хазартният крал се изръси с 1,5 милиона лева за уникален модел „Мерцедес Майбах”, фабрично брониран в завода на „Даймлер Бенц” в Канада по индивидуална поръчка.

Тузарското возило, което е с дължина от над 5 метра е пристигнало в България в средата на месец май, като Васил Божков е чакал лимузината му да бъде произведена повече от 3 месеца, писа „Уикенд“.

Бронираният „Мерцедес Майбах” на боса на „НОВЕ холдинг” е определян като най-защитеният цивилен брониран автомобил в света. Лимузината е със защита на ниво VR10, което ще рече, че возещите се в нея биха оцелели дори под обстрел с куршуми със стоманена сърцевина. Автомобилът издържа даже на атака с граната. Салонът на поръчковото возило е снабден със система срещу пожар, както и със запас от въздух за 6 часа при химическа атака. Макар преди дни Васил Божков да бе засечен от репортер на „Уикенд” сам да управлява новия си майбах, лимузината му е с автоматизирана преграда между водача и задните седалки. Телевизори, мини бар, сейф, масажираща и мултимедийна система са само част от глезотиите, на които се радва хазартния бос.

Возилото му е снабдено със специални гуми, които издържат на стрелба с „Калашник”, но трябва да се сменят на всеки 12 месеца. Цената само на гумите на автомобила е 60 000 лева – по 15 бона за всяка.

Иначе производствената цена на бронирания „Мерцедес Майбах” на Васил Божков е 700 000 евро, но най-богатия българин е платил допълнително още около 50 000 евро, за да бъде оборудвана лимузината му с абсолютно всички екстри, които се плащат допълнително.

Известно е, че Божков винаги шофира сам лимузината си, но пък за сигурността му бдят минимум 4 бодигарда. Те ескортират боса си с два джипа. Разправят, че охранителите на милионера никога не се возят с началника си в неговия автомобил, тъй като мецената предпочитал да води сам разговорите си по мобилния телефон, без да бъде слушан от своите гардове. За важни делови разговори бизнесмена използвал сателитен телефон, както и устройство, което криптирало връзката му.

Share Button

Коментари

коментара