Видяно в Перник: Карпулът Чавгата кара пътници с разнебитената си  „Лада“, клиенти се карат за него

Ако видите тази „Лада“, помислете преди да се качите в нея.  Това е карпулът Чавгата, който все още превозва пътници по линията Перник – София.
Тази пернишка лада е застанала в средата на пътя на бул.Цар Борис 3ти в София. Много хора пътуващи по линията Перник-София познават водача- Чавгата. Превозвач с дългогодишен опит на цената на билета. Известен е с безумното си каране и рискови маневри и в залеза на кариерата си ръждивата кола вози по 1 човек.
Това написа във фейсбук групата „Видяно в Перник“ Васил Димитров. Перничани, които са били „клиенти“ на Чавгата се  разделиха на два лагера „За“ и „Против“ шофьора.
Ето как споделят опита си хората, които са се качили в заветната лада:
Румяна: Имах неблагоразумието да се кача веднъж и това ми беше достатъчно да разбера, че този човек дори и да не вози пътници е много опасен на пътя !Няма такова каране ! Не предполагах че такива хора карат коли и превозват пътници !?Благодарих хиляди пъти на съдбата че наистина останах жива и здрава!
Не плюй човека.Закарал те е жива и здрава.Втори път недей да се качваш!!!, репликира я Ивайло.
Чавгата обаче има и доволни клиенти, като например Моника, която казва:
 Много важна, новина няма що. Що се отнася за колата ладите са много по здрави коли от много други „нови“ дето когато завали първия сняг немогат да запалят. Аз съм се возила. Аз лично съм се возила и ако ми се наложи винаги ще се кача, защото е доста опитен и добър шофьор . Много „новоизлюпени шофьорчета“, дето се перчат с лъскавите коли не могат да ги карат. И не могат да му стъпят и на малкия пръст 
Един доволен пътник. Явно обичате адреналина и екстремните спортове.Обичате да ви разказва за живота си и да Ви гледа в очите.Да флиртува с Вас.За него светофари няма а да кара в насрещното му е хоби…Като цяло е готин но има много кусури.Факт е,че като го видят хората че спира на спирката му кимват да продължава, казва автора на поста Васил.
Който се е качил веднъж няма да повтори, трябва да си самоубиец зада се качиш при него. Ужасен шофьор е, пишат други пътници, а няколко потвръждават мнението под поста му.
Кара си нопмално човека, возил ме е, категоричен е Димчо.

Коментари

коментара