Надрусан столичанин джитка колата из Перник, шофьор на камион троши ребра

Бързо производство за шофиране на автомобил под въздействието на наркотици е започнато в Перник.

Тази нощ, около 01, 10 ч., на кръстовището на улиците „Стара планина“ и „Рила“ бил проверен „Тойота Айго“, шофиран от 28-годишният М.В. от столицата. При изпробването му с техническо средство е установено, че е употребил наркотични вещества. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. по Закона за МВР.

Жител на Драгоман застава пред съда за причиняване на средна телесна повреда.

Инцидентът е станал в кая на миналата година, в гр. Перник. Товарен автомобила „Щаер“, управляван от 69-годишният Н.Д от гр. Драгоман не пропуснал движещия се по път с предимство лек автомобил Фиат „Пунто“. В резултат на това причинил на шофьора на лекото возило счупване на гръдна кост. Н.Д е привлечен като обвиняем по чл. 343, ал.1 от НК и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Кражба на ток е установена в радомирското с. Поцърненци.

Служители от РУ – Радомир и представители на електроразпределителното дружество посетили адрес в селото. Контролните органи установили, че е осъществено неправомерно присъединяване към електрическата мрежа на стопанска сграда, ползвана от перничанина И.П./31 г./. С това се създавали условия за непълно отчитане на консумираната електрическа енергия.

Започнато е досъдебно производство.

Краден лек автомобил е намерен от служители на РУ – Брезник.

Сигнал за извършеното престъпление е получен вчера, около 05, 00 ч. на тел. 112. Жител на с. Брезнишки извор заявил, че през нощта е откраднат личният му автомобил „Ауди“ от имота му в селото. Органите на реда обявили автомобила за издирване. След няколко часа колата била намерена от антопатрул на полицията в района на с. Режанци. Извършен е оглед и са предприети действия за установяване на извършителите.

Започнато е досъдебно производство.

Коментари

коментара