Жители на Батановци се оплакаха пред депутати: Живеем на 170м. улица, а нямаме водопровод и канализация. Кметът Р. Банчев: Няма пари, няма и да има за тази улица

Народните представители от „БСП за България“ Станислав Владимиров и Любомир Бонев проведоха приемен ден в гр. Батановци. Те се срещнаха с живущите не ул. „Хаджи Димитър “ в града, които се обърнаха за помощ към Владимиров и Бонев. Жителите на Батановци обясниха, че макар улицата им да е дълга само 170м.нямат водопровод и канализация.
„Това освен, че е неудобно за нас, тъй като нямаме елементарни условия за живот, спира и хора, които желаят да закупят парцели тук“, обясниха те.
Народните представители поискаха среща с кмета на града, който дойде на място и обясни, че пари за улицата няма и не са предвидени. От своя страна живущите на ул.“Хаджи Димитър“ заявиха, че ще изпратят писма до всички компетентни институции, въпреки, че единствената им надежда да имат водопровод и канализация е насочена към Владимиров и Бонев.
Народните представители заявиха категорично, че ще сезират кмета на общината за проблема и ще искат бързото му решение.
„Понякога е нужно да се намесим с писма и публикации в медиите, за да бъде решен проблем за който са ни сигнализирали, но след като това помага ще продължим да го правим“, заявиха народните представители. Те бяха категорични, че е недопустимо в 21-ви век жители на ЕС да живеят в такива условия без вода и канализация.

Коментари

коментара