Руското в Перник изпрати Випуск 2018 на патронния си празник – СНИМКИ

Ученици и учители от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ изпълниха театралния салон в Двореца на културата, за да честват 35-та годишнина от създаването на учебното заведение. Юбилеят беше отбелязан с много песни, танци и приятни емоции. В празничния ден бяха изпратени и зрелостниците на училището.

Уникалната сграда, в която се помещава училището, е в центъра на града е строена в средата на 20-те години на ХХ век. Това е сградата, където е била първата гимназия в Перник. През пролетта на 2003 г. сградата на училището е обявена за Паметник на културата.

В знак на благодарност за добро сътрудничество през годините бяха подготвени специални плакети за кмета на ОбщинаПерник Вяра Церовска и зам.-кмета по култура и образование Севделина Ковачева.

В специален поздравителен адрес от кмета Вяра Церовска бяха поздравени всички ученици и учители с настоящия празник.

„В 35-годишната си история най-старото пернишко училище се е превърнало в емблематично място, където децата на града получават високо образование и подготовка за житейския си път, създават мечти. От тогава до днес учебното заведение пази и съхранява паметта, традициите и духа на просветата и българщината. Позволете ми да използвам този прекрасен повод, за да изразя и своята благодарност към всички педагози, оставили част от своя живот и творчески път в училището.
Уважаеми учители, уверена съм, че и занапред ще учите и вдъхновявате младите хора да бъдат мислещи, креативни и иновативни личности, способни да правят своя избор и да бъдат полезни на обществото.
Скъпи ученици, пожелавам ви здраве, да вървите по пътя на вашето израстване с увереност, упоритост и оптимизъм в овладяването на нови знания и възпитанието в духа на националните традиции и морални ценности“, се казва в поздравителния адрес на кмета.

Коментари

коментара