БЕЗ ДУМИ! 17-годишно сираче направи кампания „Да спасим книга“, дари книги на Дом за възрастни в трънско

17-годишно момче дари книги на Дом за възрастни хора „Абланица“ в трънското село Филиповци, съобщиха до zapernik.com.  Кирил Балдев е само на 17, но още от сега активно се занимава с благотворителност. Негова е инициативата за кампания „Да спасим книга“, в която дарява книги. 
За възрастните хора в село Филиповци Кирил дарил 33 бройки от книгата „Истории за чудеса“ на стойност 231лв. Книгите се даряват по повод 24 май .
Това е втория дом за възрастни хора, на който момчето дарява книги. Също така това е една от целите на кампанията даряване на книги по домове за възрастни хора в цяла България.
Кирил Балдев е от пазарджишкото село Звъничево е известен в нашата страна с редица благотворителни кампании. В една от тях – „Да спасим книга“, бяха събрани книги за библиотеките в малки населени места като читалището в с.Хитрино, за българите в Лондон и др. Може да се каже, че благотворителността и дарителството заемат много важна част от сърцето и живота на Кирил, затова и той е много активен в дейността си.
Кирил е едно момче без баща и изоставен от майка си, който живее в дом за деца, лишени от родителски грижи!

Коментари

коментара