Голям неделен концерт в Перник! Холандски оркестър с българка диригент ще свири на една сцена с перничани

Както вече писахме, голям концерт се задава в Перник в неделя, когато на една сцена в Двореца на културата ще се срещнат българската и холадската музикални школи.

Снимка: Интернет

Една българка – Светла Клайн Атанасова е ръководителка на Мъжки хор от град Хаселт – Холандия, който ще гостува на Перник. От пернишка страна в концерта ще участват Ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост“, Духовият оркестър на града, грациите на балетна школа ИДА, детско-юношеския ансамбъл „Граовче“ при ОДК.

Концертът е насрочен за 20-ти май от 11:00ч. в залата на драматичния театър „Боян Дановски“, а входът е свободен.

Това ще бъде една културна демонстрация на изкуството на две Европейски нации дали много на Европа и Света. Едно доказателство ,че за Културата граници няма. Ще имате възможността да се насладите на изкуството на децата от ДЮФА Граовче с р-л Владислава Владиславова и Мариана Янкулова , на малките балерини на школа Ида -р-л Йоана Сойка на професионализма на Духовия оркестър при ОК Дворец на културата , р-л Трифон Трифонов и разбира се сърцатата игра на танцьорите от АНПТ Граовска младост – хореограф Тодор Тодоров. За вас ще пее и холандския хор от гр. Хаселт с великолепния диригент , българката Светла Клайн Атанасова.

Заповядайте за да покажем , че Перник е достоен европейски град , носещ европейски дух!

Коментари

коментара