Адвокат на Цветан Василев с обвинение за натиск на свидетел

Адвокат на Цветан Василев с обвинение за натиск на свидетел
Отделна преписка има за заплаха за убийство към двама свидетели

Прокуратурата обвини защитата по делото КТБ, че бави процеса с четенето на обвинителния акт. Това става съзнателно, каза ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев. Тази част от обвинителния акт е на сайта на прокуратурата повече от година. А и масова пракитика по дела е да не се чете диспозитива.

Интерес на прокуратурата е да се гледа делото, каза той. И допълни, че ако днес не беше се стигнало до там да се чете обвинителен акт, то утре можело да има разпит на свидетели. Освен това подсъдимите имат на разположение обвиненията си от години. Явно така ще продължи няколко месеца.

Гешев каза обаче, че продължава натискът върху свидетели. За това в спецпрокуратурата вече има дело срещу един от адвокатите на Цветан Василев за взети и дадени пари, чиято цел била да се „профилактира“ свидетеля на държавното обвинение Бисер Лазов. На защитника, чието име шефът на спецпрокуратурата отказа да съобщи, вече е повдигнато обвинение. По неофициална информация на „24 часа“ обвиненият адвокат е Лазар Карадалиев.

Отделна преписка има за заплаха за убийство към двама свидетели. Друга преписка има за вандалски действия.

Освен това вчера е депозирана молба от свидетел на прокуратурата, че свидетели от кръга на Цветан Василев му образуват дела от всякакъв тип. Прокурорският свидетел смятал, че така го натискат, за да промени показанията си, обясни Гешев. И каза, че този, който го прави, има интерес да бави делото. По последната молба прокуратурата ще прави проверка дали няма престъпление и от страна на магистрати.

Явно този натиск ще продължи, прогнозира Гешев.

Възражението на прокураутрата да бъде прочетен обвинителния акт в съдебната зала защитата определи като търсене на публичен ефект. Този тип изказвания са насочени към вниманието на журналистите, каза адвокат Ина Лулчева.

Източник: Nbox

">
Share Button

Коментари

коментара