Младият кмет на кв. Изток Емил Костадинов стана за пример на децата: засади дръвчета в 4 детски градини

За поредна година Кметство Изток организира кампания за засаждане на нови дръвчета. Тази година инициативата съвпада с Деня на Европа. Под надслов „Зелена България в Европа за нашите деца“, премина засаждането на фиданките в четирите детски градини на територията на кв. Изток.

„Имайки предвид промените от 2016 година в системата на образованието и желанието на просветното министерство децата да бъдат обучавани, възпитавани и социализирани в детската градина чрез игра, решихме че ние можем да допринесем за тази идея чрез облагородяване на дворните пространства. Няма как днес, в Деня на Европа, да не бъдем съпричастни към един от най-важните приоритети в Европа, а именно по-чист въздух за нас и децата ни“, каза инж. Емил Костадинов, кмет на Кметство Изток.

Засаждането на фиданките беше много интересно, но също така и образователно за децата от четирите детски градини – ДГ „Пролетен цвят „, ДГ“Чуден свят“, ДГ „Българче“ и ДГ „Знаме на мира“, където учителките се бяха подготвили с открити ситуации по Околен свят.

Децата имаха възможността да помогнат на Емил Костадинов за засаждането и проявиха желание за още такива открити моменти сред природата.

Коментари

коментара