Жената до Боян Петров: Той винаги оцелява, още не съм загубила надежда

Жената до Боян Петров: Той винаги оцелява, още не съм загубила надежда
Боян винаги оцелява, все още не съм изгубила надежда. Професионален екип е тръгнал да го търси, но днес спря на 6000 метра.

Това обяви пред Дир.бг Радослава Ненова – жената, с която живее изчезналият в Хималаите алпинист Боян Петров.

„Никой не тръгнал по маршрута за върха след него. Просто времето е много лошо. В деня, в който намериха палатката, най-вероятно той е тръгнал към върха. И след като не се е прибирал два дни, това означава, че има проблем. Към върха никой не се е качвал, след като се губят следите на Боян. Проблемът е бурята. Чак днес е тръгнал професионален екип. Спрели са на 6000 метра, защото времето е било лошо. Но ми обещаха, че ще направят всичко, за да го намерят“, разкри още Ненова.

„Много трудно оцелява човек в такава ситуация, но предвид факта, че говорим за Боян, който винаги оцелява, все още не съм изгубила надежда, че няма да го намерят“, добави тя.

„Вятърът е много силен и хеликоптер едва ли може да се вдигне на по-голяма височина от тази, на която в момента е спасителният екип. Ако разрешат да се вдигне хеликоптер, той би могъл да огледа района и да види, ако Боян Петров се е отклонил някъде, но това може да се случи най-рано утре. Те ще продължат издирването. Екипът е сформиран с основна цел намирането на Боян“, сподели още Радослава Ненова. 

  • жена
  • боян петров
  • алпинист
  • неизвестност

    Източник: Nbox

    Коментари

    коментара