Каракачанов след срещата с Нинова: Говорихме за модернизацията на армията! Търся консенсус!

Каракачанов след срещата с Нинова: Говорихме за модернизацията на армията! Търся консенсус!
Не знам защо Сидеров се разсърди за тази среща. Тази среща е в качеството ми на министър на отбраната, а не в ролята на лидер на ОП. Информирал съм премиера Борисов, че имам среща с Нинова, за оставки не сме говорили, каза Каракачанов.

„Парадът на Гергьовден беше нещо уникално. Срещата с Корнелия Нинова и БСП беше, за да ги информирам за нашите намерения за разходите за модернизиране на армията. Това беше. БСП обявиха на последния КСНС при президента, че са против увеличаването на разходите за отбрана до 2% от БВП. Моята амбиция е да има консенсус по тази тема. По темата за отбрана не трябва да се делим на управляващи и опозиция“.

Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов след срещата си лидера на БСП Корнелия Нинова, съобщава Новини.бг.

„Запознах БСП с двата законопроекта, които са внесени в Министерски съвет за модернизиране на сухопътните и въздушните сили, както и с третия, които предстои да бъде внесен. Другата тема, която засегнахме, е темата за сигурността. Запознахме ги с предложенията за промени в Закона за вероизповеданията, където трябва да се направят промени, за да се прекъсне възможността чрез чужди религии да се оказва политическо влияние в България. Запознал съм всички колеги от ПГ на Обединени патриоти с тези промени. Отношенията на ниво правителство са прекрасни. Нямам никакви проблеми с премиера Бойко Борисов. Явно скърцат колелата на каручката в парламента. Запознал съм съм колегите от ПГ на ОП още октомври с този законопроект и не виждам защо някой бърза да внася друг законопроект“, заяви Красимир Каракачанов.

„За оставки не сме говорили. Моята цел беше да започная колегите от БСП с модернизацията на армията. Те тепърва ще обсъждат двете теми, с които ги запознахме. Не знам защо Волен Сидеров се разсърди за тази среща. Явно някой не го е информирал. Тази среща е в качеството ми на министър на отбраната, а не в ролята на лидер на ОП. Не мога да кажа кога ще има коалиционен съвет. Днес не са се водили преговори. Информирал съм премиера Борисов, че има положителен отговор от страна на Нинова, след като я поканих на по бира“, каза още вицепремиерът Каракачанов.

До срещата с Нинова се стигна след митинта на БСП на 1 май. Тогава червените поискаха оставката на правителството, а властта отговори с пресконференция, в която участник бе и Каракачанов. Чрез медиите вицепремиерът покани Корнелия Нинова „на бира“.

  • каракачанов
  • среща
  • нинова
  • сидеров

    Източник: Nbox

    Коментари

    коментара