14 хиляди лева отпуска държавата за строежа на църква в Батановци

14 хиляди лева ще отпусне правителството за изграждане на църквата „Св. Успение Богородично“ в град Батановци. Това стана ясно след среща на църковното настоятелство с депутатите от пернишки регион Александър Александров и Красимир Велчев в приемният им ден. 

Двамата представители на българския парламент обсъдиха с членове на Църковното настоятелство в град Батановци въпроси, свързани с изграждането на църквата „Св. Успение Богородично“. За целта Министерски съвет ще отпусне 14 хил. лв. Батановци е единственият град в България, в който липсва църковен храм.

„Правителството увеличи в пъти бюджета за вероизповедание“, сподели Красимир Велчев и обясни, че голяма част от средствата отиват за ремонт на вече съществуващи храмове и паметници на културата.

Припомняме, че от тази година стартира реално строежа на храма и вече са издигнати основите му със средства и усилия от хората. Но те са недостатъчни.

С още хорски проблеми се сблъскаха народните представители на ГЕРБ в приемния си ден.

Те посрещнаха председателя на местната организация на Съюза на инвалидите Анита Тараланска относно възможността за осигуряване на ново помещение за нуждите на Съюза на инвалидите в Перник и поеха ангажимент да обсъдят проблема с кмета Вяра Церовска.

Директорът на ЦПЛР-Ученическо общежитие град Перник Любка Златкова дискутира с Красимир Велчев и д-р Александров възможностите за преместване на институцията в друга сграда.
Народните представители разговаряха с  граждани относно възможностите за законодателни промени, свързани с пенсионното осигуряване и въвеждане на частично пенсиониране за хора, на които не им достига трудов стаж.

Собственик на транспортна фирма изложи пред тях проблем, свързан с нелегален превоз на мигранти. От своя страна те дадоха предложение в тежкотоварните камиони да бъдат поставени камери или обемни датчици, които да подават сигнал, когато човек се качи в автомобил.

Коментари

коментара