Драматичен мач на Миньор срещу ЦСКА в Перник! След пороен дъжд и локви „чуковете“ загубиха с един гол, вкаран от дузпа

Снимка: БЛИЦ

Драматичен мач между Миньор – Перник и ЦСКА 1948 на „Стадиона на Мира“ в Перник. Страшен порой едва не провали мача. Двубоят от междинния кръг на Югозападната трета лига имаше вариант и да бъде отложен. Огромни локви се образуваха в двете наказателни полета. Перничани се бориха с нокти и зъби за победа, но загубиха от „червените“ с минимален резултат 0:1. Единственото попадение в двубоя вкара Емил Гъргоров в 74-ата минута след изпълнение на дузпа. Много голови положения пропуснаха чуковете.

Срещата започна с лек превес на домакините, но първата голова възможност бе пред тяхната врата. В 20-ата минута Гущеров центрира към Таушанов, който стреля от 7-8 метра с глава, но топката профуча на сантиметри покрай левия страничен стълб.

В 27-ата минута гостите отново създадоха напрежение пред вратата на Миньор. Петко Петков отправи изстрел от 25 метара, но стражът на домакините реагира добре и изби в корнер. След неговото изпълнене последва удар с глава, но в аут.

Малко преди почивката и пред Миньор се откри възможност да реализира, когато перничани за пореден път организираха атака през зоната на неубедителния Гроздин, но опасният шут на Атанасов излезе в аут.

В 67-ата минута Веселин Васев направи невероятен пропуск, като не успя да вкара от метър на празна врата, стреляйки високо над напречната греда след центриране на Павлов.

Положението даде импулс на гостите, които в следващите минути наложиха тотален натиск, който даде резултат в 74-ата минута. Тогава, след поредната опасна атака, Гущеров преодоля Лъчезар Георгиев, защитникът се хвърли на шпагат и го изрита в коляното, а за рефера не остана друго освен да посочи бялата точка. Зад топката застана Емил Гъргоров, който бе безапелационен, съобщи tvevropa.

Коментари

коментара