Цялата общинска администрация се включи в акция по пролетно почистване

За поредна година всички служители на общинската администрация  се включиха в акцията по пролетно почистване.
Кампанията беше ориентирана и към всички организации и институции на територията на града. Тя обхвана районите „Западен парк“, хижа „Славей“ и крепостта „Кракра“.
В инициативата се включи и кметският екип – зам.-кметовете Владислав Караилиев, Денислав Захариев, Йордан Павлов и секретарят Радослава Манова.
В рамките на кампанията се включиха и фирмите – АБ и Ю Инженеринг, „ДЛВ”, „ДЗЗД Перник Комунал ” и „Тони Тодоров”, които почистиха шест нерегламентирани сметища, образувани около старото и новото сметище в кв. „Тева”. Общо 233 тона боклук беше почистено от тях.
 „Перник е нашият град, нашият дом и трябва да го пазим чист”, това призова зам.-кметът Денислав Захариев и допълни че Общината  се е погрижила на достатъчно много точки да има контейнери, както и кофи за разделно събиране .
„Отведнъж нищо не може да се получи, но когато сме упорити и даваме личния си пример се надявам стъпка по стъпка тази промяна да тръгне. Перник има добре разположени паркове във всички квартали. Виждат се опитите на общинското ръководство те да бъдат поддържани и облагородявани. Има голяма промяна в Централния градски парк, подменени са  люлките, катерушките, има и нови детски кътове. Трябва обаче да не ги замърсяваме и да си ги поддържаме чисти”, сподели зам.-кметът Захариев.

И тази година  деветгодишният Матей даде пример на своите връстници като се включи в акцията. „Искам нашият град да стане по-чист, по-красив и по-хубав”, заяви малчуганът и наравно със служителите на общинската администрация почиства местността около крепостта „Кракра”.
В кампанията по пролетното почистване се включи и кметство „Изток”, както и възпитаниците на ГПЧЕ „Симеон Радев”.
„Важно е да пазим природата, защото тя ни дава най-важното, без което не можем да съществуваме като хора – кислород”, това апелира Даниела Мицева – началник отдел „Инвестиция екология , озеленяване”.
„Чувалите и ръкавиците бяха предоставени от фирмата за разделно събиране на отпадъци „Еко Партнърс АД”, уточни Християн Алексов от отдел „Екология“ и изказа благодарност.
Община Перник благодари  на гражданите, които проявиха желание и съвест и излязоха в почивния ден да почистят пред домовете си, както и на фирмите, които доброволчески се включиха в почистването на града.

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на: