Дядо Стоян от село Ярджиловци стана на 100 години, цяло село се събра да празнува – СНИМКИ

Дядо Стоян Стоилков от пернишкото село Ярджиловци отпразнува 100-годишен юбилей. Мало и голямо се беше събрало на мегдана, за да поздравят юбиляра, а той с усмивка на лице и закачки благодари на всеки, който отправяше пожелание.

Празникът беше уважен и от народния представител д-р Александър Алкесандров и секретаря на Общината Радослава Манова.

Всички се снимаха и говориха с дядо Стоян, който с много вълнение си спомняше за младостта. Разказваше весели случки, които разсмиваха всеки. Деца и младежи пък играха и пяха за негово здраве.

От името на кмета на Община Перник Вяра Церовска бяха отправени специални поздрави от секретаря Радослава Манова, която не скри, че мъдростта, трудолюбието , достойнството на дядо Стоян са пример и коректив за всеки. Тя поднесе и специална торта на рожденика.

„Неописуеми са емоциите, когато имам щастието да поздравя 100-годишен юбиляр. Като кмет, като лекар, но преди всичко като човек съм щастлива, че в нашия край има не един и двама дълголетници. Както се казва – Бог да даде подобно щастие на всеки, да доживее век и да се радва на деца, внуци и правнуци. Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай Вашия празник! Желая Ви, преди всичко, крепко здраве, силен дух и все така да продължите да печелите житейските битки”, се казва в поздравителния адрес на кмета.

Народният представител д-р Александър Александров, който е родом от село Ярджиловци сподели, че познава дядо Стоян от дете.

„За мен ти си пример за всеотдайност, за постоянство и трудолюбие, винаги отзивчив и човечен в отношенията си с другите. Желая ти да бъдеш все така жизнен и да запазиш бодрия си дух. Нека всеки твой миг бъде изпълнен с обич и топлина, сподели народният представител и му подари бастун, за да се движи по-лесно по житейския път.

С огромна торта и празнична програма изненада 100-годишния дядо кметът на селото Данчо Данаилов.

„Целият му съзнателен живот е минал в „Мини Перник” като миньор, а в почивните дни като музикант. Свирил е по сватби, кръщенета и към самодейния състав на читалището”, разказа за него Данчо Данаилов.

Въпреки възрастта си дядо Стоян е в пълно съзнание и трудно може човек да го излъже. В момента за него се грижат внучките му, които живеят в столицата.

Коментари

коментара