Ремонтът на моста при река „Струма“ поставя въпроси: Има ли забавяне от предварително обявения срок от 194 дни, има ли роднинска връзка изпълнителя със зам.кмета Владислав Караилиев и има ли нужната експертиза фирмата изпълнител да изпълни строителството на обекта качествено и с нужните норми за сигурност?

Ремонт на моста при река "Струма"

Младежкото обединение в БСП – Перник изпрати писмо до кмета на община Перник Вяра Церовска във връзка с новостроящия се мост над р.Струма при кв.Варош, научи zaPernik.com, чието копие от писмото бе разпространено до медиите.

Пълен текст на писмото:

Ремонтът на моста над река Струма при ул. „Струма” започна през август 2017 г., а срокът за изпълнението му е 194 календарни дни. Мостът е важна комуникационна точка в града.

След началото на ремонта, достигането от някои точки на кв. „Варош“ до града и обратното е затруднено. Затруднено е и движението по ул. „Струма“, тъй като трафика бе увеличен.

В сигнали на живущи в квартала и жители на града изпратени до нас многократно се показва, че предпоставките за ПТП, заради близостта на градския парк и множеството майки с малки деца и деца без родителски контрол, които преминават по улицата са увеличени.

Уважаема госпожо Церовска,

В срок ли е изпълнението на обекта, ако не е ще бъде ли санкционирана фирмата изпълнител?
Ако срокът е удължен, до кога и, какво е наложило това?
Има ли роднинска връзка изпълнителят на обекта със зам.-кмета на общ. Перник г-н Владислав Караилиев?
Има ли нужната експертиза фирмата изпълнител да изпълни строителството на обекта качествено и с нужните норми за сигурност?

Коментари

коментара