Огромен интерес към Младежката трудова борса в Перник, 150 потърсиха работа

Снимка: zapadno.com

146 търсещи работа лица от област Перник се включиха в проведената Младежка трудова борса по проект „Готови за работа“ организирана от дирекция „Бюро по труда”-Перник. Това съобщи директорът на „Бюро по труда“-Перник Росен Симеонов.

13 работодатели от областите Перник и София от браншовете: производство на електрически съоръжения, шивашка промишленост, преработваща промишленост, търговия, ресторантьорство, услуги, както и Военно окръжие-Перник заявиха 92 свободни работни места. Най-много работни места бяха заявени в областта на преработващата промишленост и ресторантьорството.

Младежка трудова борса премина при добра организация и голям интерес от търсещите работа лица и бе осъществен директен контакт между тях и работодатели от различни браншове.

Предоставена бе възможност за договаряне и сключването на трудови договори, като 23 от търсещите работа лица бяха поканени в съответните фирми да депозират допълнително документи с цел постъпване на работа.

Дирекция „Бюро по труда“-Перник осигури и специален щанд за запознаване на младежите с възможностите за работа в чужбина и работните места, заявени в сайта за работа в Европа EURES. Работодателите, бяха запознати с възможностите за търсене на работници от Европейския съюз и условията за получаване на достъп до пазара на труда на граждани на трети страни./zapadno.com

Коментари

коментара