Перник на крака пред доайените на граовската песен! – СНИМКИ/ВИДЕО

Доайените на граовската песен и фолклор в Пернишко разтърсиха Двореца на културата с уникални изпълнения, които вдигнаха публиката на крака.

Юбилярките Павлина Горчева, която тази година навърши 80 години и 70-годишната Лиляна Галевска,изпяха емблематични песни, характерни за нашия край.


Славеят на народната музика и солистка на ансамбъла за народни песни и танци „Филип Кутев“ Сорина Богомилова за пореден път доказа, че музиката и песента са в сърцето й .Публиката беше очарована от изпълненията на Радка Алексова и танцьорите и музикантите от ансамбъла и оркестъра „Граовска младост“, както и от професионалната танцова формация „Асти Денс“.

Организаторите на фолклорния оркестър бяха приветствани с поздравителен адрес от кмета на Община Перник Вяра Церовска.

„Благодаря ви от сърце затова, че изпълвате света около нас с повече красота и изящество. Приемете моите искрени благодарности към вашата всеотдайност и голяма любов към всичко българско и родно! Пожелавам ви от сърце да продължавате да пеете и танцувате, а ние да ви се радваме и да се зареждаме с онзи особен дух и енергия, които само изкуството може да дари на човека!“, отправи пожелания в поздравителния си адрес кметът.

Сред гостите на концерта беше Негово Преосвещенство епископ Поликарп. Новият викарий на Софийска епархия Белоградчишки епископ Поликарп.

Коментари

коментара