Сърбин се напи по трънско, подкара колата да се прибира, полицаи го спряха

Сръбски гражданин е установен да шофира автомобил в нетрезво състояние.

Вчера, служители на РУ – Трън спрели за проверка лек автомобил Тойота „Ярис“, управляван от  27-годишен мъж от гр. Белград, Р. Сърбия. Контролът бил осъществен на разклона за трънското с. Лялинци. При изпробването на чужденеца с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 21 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е започнато бързо производство.

Четирима ще отговарят пред закона за различни престъпления, съобщават от полицията в Перник.

49-годишният Р.И. от брезнишкото с. Ноевци и 48-годишният Й.К. от гр. Перник са привлечени като обвиняеми за шофиране на автомобили след употреба на алкохол. При първия са отчетени 2, 01 промила, а при втория 2, 23. Р.И. бил проверен в с. Ноевци, на 22 април тази година, управлявайки Ланчия „Либра“. Й.К. на 04 март тази година, управлявайки Рено „Еспейс“.

Работата продължава съвместно с Районните прокуратури в Брезник и Перник.

С мярка за неотклонение „подписка“ е  20-годишнят Д.И.от гр. Радомир. На 20 април, младежът шофирал Сеат „Толедо“ по ул. „Батенберг“ в гр. Радомир, когато бил проверен от местни полицаи. Установено било, че е употребил канабис. Привлечен е като обвиняем и работата продължава.

Столичанин ще бъде съден за причиняване на смърт по непредпазливост.

Инцидентът е станал на 19 ноември миналата година, на първокласен път София – Кюстендил, в района на гр. Перник. 55-гозишният Б.Д. управлявал автобус „Мерцедес“ и блъснал 49-годишен перничанин, който пресичал пътното платно. Мъжът починал на място. Б.Д. е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

 

Коментари

коментара