Голямото пролетно чистене на Перник започва на 28-ми април

Община Перник стартира традиционната си кампания за пролетно почистване на междублоковите пространства /зелени площи, площадки, алеи/, тротоари и улични платна в населените места. Тази година тя ще се проведе на 28 април от 10 часа , в нея ще се включи и общинската администрация.

„Инициативата обединява нашето желание да живеем и работим в среда по-добра от вчерашната. Моят апел е, всеки от нас да осъзнае своята гражданска отговорност“, сподели кметът Вяра Церовска.

По думите й това ще помогне на жителите да осъществят по-лесно пролетното почистване, което е характерно за сезона.

„Кампанията е ориентирана и към всички организации и институции на територията на града.Тя ще обхване районите „Западен парк“, хижа „Славей“ и крепостта „Кракра“. Сборните пунктове на акцията ще бъдат – подходът при стълбището на „Западен парк“; паркинга при местността „Мечката“ и спирката при крепостта „Кракра“ /ул. „Средец“/“, обясни кметът.

Във връзка с предстоящата ежегодна кампания за пролетно почистване ще вземат участие и почистващите фирми в града.
От Община Перник приканват и жителите на града да вземат активно участие, като молят събраните отпадъци да се складират на площадките за сметоизвозване.
Всички граждани, кметове на населени места, директори на държавни и общински учреждения, желаещи да се включат в мероприятието, могат да получат чували, ръкавици и маски в сградата на Община Перник, ет. 13, ст. 5 – Християн Алексов (отдел „Екология“).

Коментари

коментара