Интересът на индийската култура в Перник е голям

Йога – инструкторът от Перник Кристиана Бакалова покани в Перник артиста по къна Стела Христова- Сачи, която показа на перничани как се рисува с къна, научи zaPernik.com.

Стела Христова Сачи от гр.София запозна перничанките с особеностите на рисуването с кана. Тя се занимава с индийска култура от 1998 година. Води курсове на теми, като „Красота и женственост“, „Рисуване с къна“ и „Ведическа кухня“. Преподавала е в Нов български университет между 2012 и 2016 година.

„Много по-интересно е сами да правим това, а не да сме зависими от артист, който да ни рисува. Къната се приготвя от чист прах къна и етерични масла – лавандула, евкалипт, чаено дърво,захар и вода. Сместа трябва да бъде от чиста къна, подходяща за рисуване на тялото“, заяви пред тв „Кракра“ Стела – Сачи.

„Къната има антисептични свойства, ако има наранявания на кожата или алергии – тя лекува. Когато се рисуваме с къна, къната прониква в кожата и тя пречиства и възстановява кожата“, увери Сачи.

Според Стела Христова – Сачи интересът към индийската култура в Перник е голям. Към рисуване с къна, освен жени интерес проявяват и мъже. Мъжете харесват повече африканските елементи в рисуването.

Ето няколко съвета преди да започнем да рисуваме тялото си:

  • Температурата – както на помещението, така и на тялото тя трябва да бъде висока
  • Качествени масла
  • Търпение – за да се появи самия цвят,трябва да седим поне няколко часа.

Коментари

коментара