Най-старото пернишко училище – 6-то СУ “Св.Св. Кирил и Методий” залага на морал, традиции и иновации, има тенис корт и фитнес зала

Както обяви миналата седмица, zaPernik.com ще даде думата на пернишките училища, за да представят себе си и приемите си за първи клас, а скоро и за след 8 клас в сайта на перничани. Това е най-голямата трибуна в Перник, където над 20 000 перничани ще прочетат за приема Ви.Повече разберете тук 

Представяме ви: 

VI СУ “Св.Св. Кирил и Методий”

VI СУ “Св.Св. Кирил и Методий” е наследник на най-старото училище в селището Перник. Създадено е през 1843 година в новосъградената църква “Св.Великомъченик Георги”. В годините на Възраждането, когато училището остава без главен учител, Левски провожда комитетски човек. Школото бързо се превръща в средище на просвещение и българщина. Най-старото училище в нашия град не само дава добро образование на своите възпитаници, но ги възпитава в духа на националните традиции и морални ценности. Същевременно е отворено за модерните форми, методи и средства в преподаването.

Традиция и иновация, творчество и професионализъм – това е съвременният облик на VI СУ „Свети Свети Кирил и Методий” гр. Перник. Училището е единственото в областта, съхранило 60 години своя фанфарен оркестър и мажоретния си състав. Две училища в Република България са с утвърден План – прием след 7 клас в сектор „Сигурност“. Едното от тях е VI СУ “Св.Св. Кирил и Методий”!          

                                                                                     

За учебната 2018 / 2019 год. ще осъществи прием в две паралелки първи клас с класни ръководители г-жа Любка Димитрова и г-жа Зорница Лечева. И двете учителки съчетават традиции и иновации в преподаването,  и двете са наградени за значителен принос в развитието на образователното дело от общините Перник и Радомир.

Зорница Лечева

Любка Димитрова

На своите възпитаници училището осигурява целодневно обучение, уютна и модерна материална база и училищен автобус, който улеснява придвижването на учениците от по- отдалечените квартали на града.

Многобройни и безплатни за родителите са клубните форми, които училището предлага  на своите възпитаници:

  • Фанфарен оркестър
  • Фолклорен оркестър
  • Фолклорна танцова група
  • Мажоретен състав
  • Вокална група
  • Сурвакарска група
  • Английски език
  • Руски език
  • Приложно и изобразително изкуство
  • Аеробика

 

Училището разполага с физкултурен салон, тенис корт и фитнес зала .

   

ZAPERNIK.COM ОЧАКВА ПРЕЗЕНТАЦИИТЕ НА ОСТАНАЛИТЕ УЧИЛИЩА НА МЕЙЛ [email protected], или се обадете на телефон 0895-001-001.

                                                                                         

Коментари

коментара