Голям български фолклорен спектакъл обединява най-добрите певци, танцьори и актьори в подкрепа на Кирчо в Перник – ВИДЕО

Най-добрите певци и танцьори в България се качват на една сцена в подкрепа на Кирил от пернишкото село Ярджиловци. В момента се подготвя голям фолклорен благотворителен спектакъл „Дари Надежда“, който ще се проведе през месец май в театралния салон на Двореца на културата в Перник. Едни от най-известните български актьори също се обявяват в подкрепа на Кирчо и ще бъдат включени виртуално по време на концерта, съобщиха за ZaPernik.com.

Спектакълът е изцяло фолклорен и ще представи на публиката съхранението и единството на българина през вековете. Ще се представи битието на българина с всичките радости и страдания, които съпътстват живота. Хореографията е дело на едни от най-добрите хореографи на България. Това са хореографите Николай Бояджиев-ръководител и продуцент на професионална танцова формация „Асти денс“ и Христо Димитров- ръководител и продуцент на НФА „Българе“.

Сценарист и водещ на спектакъла е красивата българска актриса Елена Петрова. За първи път в България, обединени от каузата ще участват изпълнители, които до този момент не са излизали на една сцена заедно в общ спектакъл.

В „Дари Надежда“ ще вземат участие изпълнители от „Мистерията на българските гласове“– Бинка Добрева и нейният мастер клас, Солиста на НФА „Филип Кутев“ Сорина Богомилова, Носителят на престижната втора награда на „Пирин Фолк“ за 2017г. Антонио Симеонов, Обичаната от всички перничани – Ива Давидова, солиста НФА „Българе“-Албена Вескова, както и големият български певец- Николай Славеев.

В спектакъла ще вземат и участие три деца, като най-малкия участник е на четири години и ще смае публиката с невероятните си умения на тъпапджия. Национален фолклорен ансамбъл „Българе“, заедно с „Асти Денс“ ще сътвори магия на сцената, като представят битието на българина със спиращи дъха хореографии.

Виртуално по време на спектакъла ще се включат едни от най-големите български актьори- Любомир Нейков, Силвия Лулчева, Калин Врачански, Асен Блатечки и др.

За всички присъстващи са предвидени много изненади, както и традиционен базар след спектакъла в който всеки ще намери нещо за себеси.

Спектакълът е насрочен за 16.05.2018г., от 19.00 часа в театралния салон на Двореца на културата.

Билети ще бъдат пуснати в продажба на 20.04.2018г. на билетна каса на Драматичен театър „Боян Дановски“.

Концерта е подкрепен от редица публични личности. Хора които го подкрепят и помагат за реализацията му: Ненчо Илчев, Калин Врачански, Силвия Лулчева, Любомир Нейков, Николай Сотиров, Кирил Ефремов, Стефан Рядков и мн. други.

Доброволно в името на каузата, за създаването на спектакъла работят над сто души, в това число изпълнители, сценаристи, актьори, осветители, озвучители и доброволци.

 

Коментари

коментара