Пернишки деца донесоха 4 медала за клуб „Леон“ от престижен турнир, снимаха се с турския шампион легенда Бахри Танрикулу

Таекуондустите от клуб „Леон” спечелиха 4 медала от силен международен турнир.

На 15.04, за 4та поредна година клуб Херея съвместно с БФТ-WT организира силния международен турнир по олимпийско таекуондо – Херея Трофи в „Асикс Арена“ в София.

Таекуондо клуб „Леон” взе участие с осем състезателя, момчета и момичета в три възрастови групи-деца, кадети и юноши. Голяма част от участници бяха дебютанти, но това не ги уплаши. Всички смело се впуснаха в битките си. Това бе второто успешно представяне от началото на година на младите спортни надежди от нашия град.

Златен медал спечели Симеон Иванов в категория до 52 кг.

В по-ниската категория до 49 кг. с Бронз се окичи съотборника му Малек Шахин.

След две отлични победи срещу състезатели от гръцки отбори на финала Христо Мерджанов загуби с 3:4 точки от състезател от столичен клуб. Така той взе среброто в категория момчета до 30кг.

Добро представяне отново направи и Стефан Христов, който срещна познат противник, който го надви във финалната среща. Така Стефан се качи на почетната стълбичка като сребърен медалист при юношите в категория до 73 кг.

Всички други състезатели играха с желание за победа, но не успяха да преминат четвъртфиналния кръг.

В надпреварата премериха сили 650 състезатели от 7 държави – Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Македония, Италия и България.

Състезанието започна в 09:00, като в 13:00 имаше официално откриване. Бойци от всички възрасти излязезнаха на до жанга, като за първи път в България сили  премерехира и дечица между 4-6 годинки.

Състезателите на Клуб „Леон“ с турския треньор легенда.

Отборът на една от най-великите легенди на Таекуондо – бившият турски състезател Бахри Танрикулу участва с цели 41 състезатели. Бахри Танрикулу е Вицеолимпийски шампион, три пъти световен и пет пъти европейски шампион. Неговият клуб определено вдигна още повече нивото, на така или иначе традиционно силния турнир.

Коментари

коментара