Без конкуренция! Малките футболни фурии от ФК Метал Перник станаха шампиони в Самоков

Малките футболисти на ФК “Метал” Перник спечелиха две купи и станаха шампиони в силния международен турнир по футбол “Боровец Самоков Къп 2018”, който се проведе от 5-9 април. Организатори на състезанието са ТА “Бохемия” и Футболна школа “Димчо Маринов”.

Малчуганите на “Метал”, родени през 2006 стартираха ударно в надпреварата, като още в първия ден отнесоха молдовският “Дачия” с 4:0. Те смазаха и следващия си съперник от FC “Teuta” – Косово с 11:0 и подсказаха за шампионските си амбиции в турнира. В третия състезателен ден перничани се справиха и с казанлъшкия “Розова долина” с 3:0. В полуфинала “Метал” надделяха над ФК “Асти” с 2:0, за да стигнат до финала, където на оставиха никакви шансове на участника в младежката Лига Европа – отборът на “Дачия”.

Формацията на “Метал” Перник ( набор 2007) също преодоля всички съперници по пътя си – “Розова долина” 7:0; “Спартак” Ташкент 1:0 ; срещу FC “WINNER” с 2:1 ; полуфинал срещу ФК “ДЮСШ-2” 3:0. Във финалната битка за златото, момчетата от Перник отупаха наборите си от “Марек” с 4:0.

Формациите на “Рилски спортист” не успяха да се запишат в челото и понесоха загуби от сериозните си противници. Единствено родените през 2006 записаха победа и заеха 7-то място – KF “Teuta” – 4:3 (след дузпи) .

В битката за медалите, освен български отбори, взеха участие и отбори от Молдова, Узбекистан и Косово.

Снимка: Самоков 365
Източник:pirinsport.com

Коментари

коментара