Парно в Перник има, когато е топло – когато е студено няма! На Хр. Ковачки трудно ще му се размине – пернишки депутати са го захапали, като питбули, задето „Топлофикация“ се гаври с перничани!

ТЕЦ-ът на Христо Ковачки ще бъде ревизиран от държавата, заради вдигнатия парламентарен шум от пернишките депутати Станислав Владимиров - Станката и Люмобир Бонев.

Двамата пернишки депутати от левицата Станислав Владимиров – Станката и Любомир Бонев са захапали здраво „Топлофикация Перник“ и няма да я пуснат, докато ръководството й не промени начина си на работа и отношението към клиентите, вижда се от работата на депутатите.

В следствие на парламентарната им дейност, през започва мащабна ревизия на „Топлофикация Перник“, както и на останалите топлофикационни дружества в страната. До 1 октомври – началото на следващия отоплителен сезон, енергийния министър Теменужка Петкова трябва да докладва за направените инвестиции в пернишкия ТЕЦ.

Но перничани няма да простят:

„В началото на проверката на Министерство на енергетиката в „Топлофикация Перник“, заместник-министър Красимир Първанов обяви, че сметките на абонатите ще бъдат коригирани и периодът, в който топлоподаването е било прекъснато, няма да бъде фактуриран. Въпреки че студуваха и въпреки обещанието на зам.-министъра, сметките на жителите на града бяха коригирани само с 2 лева“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Любомир Бонев. Той добави, че за два месеца, от 1 януари до 27 февруари, в „Топлофикация – Перник“ е имало 17 аварии.

„В два от най-студените месеци на годината, перничани са стояли на студено почти през цялото време, учениците излязоха в принудителна ваканция заради студа в класните стаи. Една от големите аварии остави над 30 000 души без отопление за две седмици, а останалите са отстранявани за период от 48 часа. Сами можете да сметнете- колко дни са това. Защитата на потребителите, обаче, е ограничена и няма кой да удовлетвори техните искания. Инвестициите в топлопреносната мрежа в България, ако въобще има такива, са минимални, а ремонтите се правят на парче.“- коментира Бонев. Той изтъкна, че хората ще продължават да студуват, ако министерството не вземе мерки и не принуди собствениците на дружествата да инвестира в мрежата.

Войната в парламента срещу безхаберието на „Топлофикация Перник“ започна депутата Станислав Владимиров – Станката.

Наглостта, която изкара хората на улицата:

Ръководството на ТЕЦ Перник се прояви като много нагло. Освен, че лъжеше по националните телевизии и пред представители на властта, че спиране на парно в Перник не е имало, се държеше арогантно с протестиращи перничани. Директор  каза на протестиращ: „Къв си ти, бе, знаеш ли кой съм аз?„, освен това заплашваше хората, че щял да спре услугата „Лоялен клиент“, която дава фиксирана такса за ползване на парно, спрямо квадратурата на имота. И никакво обяснение за липсата на парно в студените месеци, нито извинение.

Така с арогантното си поведение  на ръководството „Топлофикация Перник“ си навлече много врагове – потребителите си, които вече са протестиращи, народни представители, община, медии и не на последно място – своите работници, защото те виждат, че дружеството се управлява не както трябва.

В заключение на отоплителния сезон 2017-2018 година, можем да кажем:

Парно в Перник има, когато е топло – когато е студено няма!

Коментари

коментара