Голям спектакъл в подкрепа на Кирчо от Ярджиловци подготвят през месец Май в Перник

Христо Димитров и ансамбъл "Българе" Ви очакват в Театралния салон на Двореца на културата на 16.05.2018г. от 19.00 часа да дарим заедно надежда на Кирил!

Благотворителен спектакъл за набиране на средства за лечението на Кирил от Ярджиловци под надслов „Дари надежда“,  ще се състои на 16.05.2018г. в Театралния салон на Двореца на културата в гр. Перник от 19:00 часа.

В спектакъла ще вземат участие: Елена Петрова, НФА „Българе”, Николай Славеев, Ива Давидова, солистът на „Мистерията на българските гласове” – Бинка Добрева, солистът на НФА „Филип Кутев” – Сорина Богомилова, Антонио Симеонов, Формация „Асти Денс“

Билети в продажба ще се пуснат от 20.04.2018г. на билетна каса на Драматичен Театър „Боян Дановски“ гр. Перник.

Кирил Росенов е диагностициран със сарком на Юинг, тумор на Аскин. Туморът на Аскин е рядък невроектодермален тумор, развиващ се в меките тъкани на гръдната стена. Досега Кирил е преминал няколко курса на химиотерапия, както и операция и лъчетерапия в България. За съжаление, досегашните опити за лечение се оказват неуспешни и единствената алтернатива за Кирил е животоспасяващо лечение в клиника в Република Турция.

Лечението на Кирил в Турция, ще се състои от поредица химиотерапии, хирургична намеса и трансплантация на стволови клетки.
Кирил и семейството му не разполагат с необходимите средства за провеждане на животоспасяващото лечение.

Дарителска сметка в лева: BG 92UBBS80021067256040- Кирил Росенов Кирилов

Междувременно в интернет бе разпростнанено клипче, в което неизвестни разбиват магазин в Перник и крадат кутията с дарения за Кирил. По-късно клипът бе свален по молба на полицията, за да не пречи на разкледването, което продължава.

Вчера от полицията съобщиха, че кутия с дарения е открадната от търговски обект. Престъплението е извършено на 07 април вечерта, когато бил подаден сигнал в полицията от представители на частна охранителна фирма. Гардовете алармирали, че е счупено  витринно стъкло на голям търговски обект, намиращ се на ул. „Арх. Йордан Миланов“ и липсва кутия с дарения. Извършен е оглед на местопроизшествието от служители на Второ РУ и са предприети действия за установяване на извършителите.   Образувано е досъдебно производство.

 

Коментари

коментара