Депутатите Станислав Владимиров и Любомир Бонев, заедно с младежи от БСП и жители на кв.Тева садиха ехички в Седмицата на гората

Народните представители от БСП се включиха в световната Седмица на гората

Вчера, народните представители на „БСП за България“ Станислав Владимиров и Любомир Бонев, заедно с председателя на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков, председателя на Младежата оргатизация в БСП – Перник Йордан Малинов и младежи от организацията засадиха 20 дръвчета в кв.Тева, по случай световната Седмица на гората.

Начинанието бе реализирано съвместно с НПО Инициатива за Чиста Среда – Перник, а елите, бяха предоставени от Югозападното държавно горско предприятие. В засаждането се включиха и жители на квартала.

Народните представители заявиха, че инициативата няма да е кампанийна, а ще продължи през цялата година, като желанието им е такива да бъдат предприети в цялата област.

„Въздухът в Перник е един от най-замърсените в цялата страна, надяваме се с тази инициатива и всички други, които перничани осъществиха през тази седмица да помогнем за подобряването на качеството на въздуха в града ни“, казаха народните представители.

Младите социалисти споделиха амбицията си през тази година да организират инициативи с екологична насоченост във всички квартали на града, а на по-късен етап и във всички населени места на общината. 

Коментари

коментара