Благотворителен концерт „Въздух за Ади“ събира певци и танцьори в Перник

Дичо, Ива Давидова, Трио „Сопрано“, ансамбъл „Граово“, танцов състав „Български ритми“, танцов клуб „Пламенея“, група „Андромеда“ и група „Switch“ се събират в ресторант „Елдорадо“ в Перник, за да пеят и танцуват за Ади.

Благотворителната изява е на 11 април от 18:00ч., а входът е 10 лв.

Ади страда от тежко заболяване и спешно се нуждае от белодробна трансплантация.

Адриан Петков е на 29 г. от Перник. Живее с рядкото генетично заболяване, наречено муковисцидоза. Болестта засяга белите дробове и стомаха, като към момента Ади е в състояние на активна белодробна инфекция в следствие на която е развил и хронична дихателна недостатъчност. Той е диагностициран още с чернодробна недостатъчност, портална хипертония и захарен диабет тип 2, като следствие от основното заболяване.

Докато чака мечтания живот извън болничното легло, е необходимо Ади да се бори с хроничната инфекция и да стабилизира състоянието си.

Към момента той се лекува у дома със следните венозни антибиотици: Амикацин 2х500 мл, Колистин 2х2 мл, Меропенем 3х2 гр, Ципринол 2х4 гр. Цялата му терапия към днешна дата възлиза на стойност около 3000 лв. месечно.

Тази поддръжка е непосилна финансово за семейството му, поради което те се обръщат към вас за помощ. Всеки който има възможност може да дари чрез сметка в ОББ, BG62UBBS80021064348617, титуляр Адриан Юлианов Петков, основание “Въздух за Ади” или чрез PayPal: [email protected]https://www.paypal.me/AdrianPetkov88

Повече за заболяването на 65те рози можете да намерите наwww.lifewithcf.org

Коментари

коментара