Режисьорът на любовната бг сага „Извън пътя“ – Николай Волев – специален гост на новия киномаратон в Перник

СН: 168 часа

Голямата изненада на новия филмов маратон, който ще се състои на 1-ви април в Перник ще бъде режисьорът на филма „Извън пътя“ – Николай Волев, който ще бъде специален гост. Перничани ще могат да се срешнат лично с него, съобщиха от театъра. Филмът ще бъде последният от деня и ще започне в 19:10.

Филмът „Извън пътя“ разказва историята на успешен в миналото драматург, изгубил творческото си вдъхновение и тръпката от брака, който броди с джипа си сред прекрасните български планини. По време на един от преходите, той среща прелестна муза на прага на женствеността.

Близостта между 55-годишния Стефан и 19-годишната Салия, която търси душата си без посока, прераства в силна привързаност. Платоничната им връзка с героя на Деян Донков, се задълбочава, за да прерасне в една чиста, истински красива, магична любов. Любов, която се ражда сред природата, повежда Извън пътя на познатото, за да достигнат върховни усещания и да намерят себе си. Това обаче причинява дълбоко страдание на дългогодишната предана съпруга на драматурга, актрисата Лидия (Аня Пенчева).

В новия филм на Николай Волев „Извън пътя“ напълно непознатата до този момент Сали Ибрахим джуниър играе ролята на момичето, което преобръща живота на драматурга.

Сали е кръстена на баба си Сали Ибрахим – най-известната българска писателка и поетеса от ромски произход, автор на около десетина книги с поезия и проза.

Във филмографията на Волев присъстват емблематични за българското кино творби като „Да обичаш на инат“, „Двойникът“ и „Маргарит и Маргарита“. Той не е снимал филм от цели 15 години. Въпреки това поема риска и поверява важна роля в новия си филм именна на Сали, абсолютно начинаеща непрофесионална актриса, поставяйки я рамо до рамо с Деян Донков и Аня Пенчева. Волев обича подобни експерименти.

Киномаратонът ще започне в 11:00ч. на 1-ви април с филмче за най-малките. Анимационният филм „Епоха на животните“ ще ви вкара в голямо и забавно приключение.

От 12:40ч. маратонът продължава за любителите на фантастиката с филма на Люк Бесон „Валериан и градът на седемтте планети“.

Точно в 15:00ч. е време за българско съвременно кино с филма „Дъвка за балончета“, а в главните роли ще видим Иван Юруков и Теодора Духовникова.

БГ киното продължава и в 17:00ч. с хитовия филм „Привличане“ – за тези, които все още не са го гледали.

Вечерта ще завърши и с последния филм от еднодневния филмов маратон – „Извън пътя“ на режисьора Николай Волев,който ще започне в 19:10ч.

Коментари

коментара