Над 300 деца се надбягваха в кв. Изток. Кметът Емо Костадинов призова: Бягайте винаги към върха!

Лекоатлетиката ни учи на дисциплина и бързина. Пожелавам ви да бъдете победители в спорта и живота. Бягайте винаги към върха.  С тези думи се обърна към участниците във втория турнир „Бягайте с усмивка“  кметът на пернишкия кв. „Изток“ Емил Костадинов.
В тазгодишната спортната надпревара участват над 300 малки и големи спортисти от 5 до 13 години. Те бяха аплодирани от кмета на Перник Вяра Церовска и нейните заместници Севделина Ковачева и Йордан Павлов.
Целта на турнира е да направим така, че подрастващите да обикнат бягането  и то да стане начин за забавление за тях, сподели лекоатлетката  Милка Михайлова.
 
По време на състезанието имаше и благотворителна томбола, като билетите са по 2лв. Събраната сума ще бъде дарена в подкрепа лечението на болно дете от Перник.
Децата от детските градини бягаха на разстояние от 100 метра, подготвителните групи – 200 метра. Първите и вторите класове се състезаваха на 300 м, третите и четвъртите класове и момичетата  от 5, 6 и 7 клас- на 400 м. Момчетата от 5, 6 и 7 клас бягаха две обиколки от общо 800 метра.
 
Най-добре представилите се учебни заведения с отбори от I- во до III-то бяха удостоени с купи. Индивидуалните победители, класирали се на първите три призови позиции получиха  медали.

Коментари

коментара